Behind the brand

Catherine Edblad

 

Edblad vindt haar oorsprong in Singö, een eilandengroep ten Noorden van Stockholm. Hier besloten Hans en Cathrine Edblad ruim 10 jaar geleden hun gezamenlijke passie om te zetten naar een designlabel. Geïnspireerd door hun omgeving weten zij de meeste bijzondere sieraden, kleding en interieurartikelen te ontwerpen. Inmiddels is Edblad gegroeid naar een succesvolle organisatie met 15 eigen winkels, meer dan 800 resellers in 10 landen en 80 werknemers.

Vandaag de dag wordt Edblad gerund door Cathrine en inmiddels heeft zij meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen voor haar ondernemerschap en het succes van Edblad. In 2015 ontving zij nog de award  ‘Arets kvinnliga stjarnskott’, dit staat voor Entrepreneur of the year award.

Voor Edblad zijn het de alledaagse kleine en luxe dingen die het leven mooier en beter maken. Dit kan een vleugje roségoud zijn in een sieraad, maar ook het eerste kopje koffie in de ochtend of uitzicht op zee bij het wakker worden.

En niet alleen met haar unieke producten maakt Edblad het leven mooier en beter, maar ook in de keuzes die zij maakt voor de materialen die zij gebruikt en de producenten waarmee zij samenwerkt. Zo streeft Edblad naar het ontwerpen van unieke en mooie items die tijdloos en duurzaam zijn, zowel in kwaliteit als design.


Designs
De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor de ontwerpen van Edblad. Het mooie en simpele van de natuur vind je ook terug in de materialen die Edblad zorgvuldig kiest en gebruikt.

De sieraden van Edblad zijn met veel zorg gemaakt en van goede kwaliteit. Het materiaal dat voor de sieraden wordt gebruikt, is 316L chirurgisch staal. Dit is een roestvrij staal met als kenmerk 316L waarbij de ‘ L’ staat voor laag koolstof gehalte. Daarbij zijn de sieraden nikkelvrij volgens de richtlijnen van de EU.

 

(Rosé) goud
Edblad’s sieraden in goud of rosé goud worden gemaakt van roestvrijstaal verguld in goud. Voor de sieraden met een rosé gouden laag wordt goud gebruikt in combinatie met een hoog gehalte aan koper.

 

Zirkonia
Alle stenen die gebruikt worden in onze sieraden zijn synthetisch en staan bekend als Zirkonia. Zirkonia is een materiaal dat de optische eigenschappen heeft van een diamant.

 

Zorg voor jouw sieraden
Roestvrijstaal is een duurzaam materiaal dat voor een langere periode in goede staat blijft. Roestvrijstaal zal nooit zwart worden en maakt het polijsten van de sieraden overbodig. Toch zijn de sieraden niet onverwoestbaar, maar met de juiste zorg houd je je sieraden het langste mooi. Hierbij wat tips:

  • Vermijd de blootstelling van je sieraden aan water, parfum, bodylotion, zweet en chemicaliën. Hierdoor kan de (rosé)gouden laag aan de oppervlakte slijten en kan het stenen bolwerk vernietigd worden. Daarnaast kunnen de sieraden hun glans verliezen.
  • Voor het schoonmaken van je sieraden kun je een beetje afwasmiddel gemengd met water gebruiken. Wees wel voorzichtig met de steentjes en was de sieraden niet te vaak. De lijm van de steentjes kan hierdoor loslaten.
  • Doe je sieraden af voor het slapen gaan.

Fashion

 

Bij het ontwerpen van haar kleding stelt Edblad het gedachtengoed van Slow fashion centraal. Dit zie je terug in de kwaliteit van de collecties en de tijdloosheid die deze met zich meedraagt. Zo kan elke item makkelijk gecombineerd worden met andere items uit dezelfde collectie, of zelfs met items uit de vorige of volgende collectie.

Maar het gaat niet alleen om de goede kwaliteit en de materialen van de kleding, maar ook de omstandigheden waarin deze gemaakt zijn. Dat wil zeggen dat Edblad grote zorg draagt voor hoe haar kleding is gemaakt en waar.

Wil je meer achtergrondinformatie over de textielsoorten die Edblad gebruikt voor haar kleding, bekijk hier dan de textiel Encyclopedie.

banner image

Living

 

Voor haar interieur accessoires maakt Edblad bewuste keuzes in het kiezen van lokale producenten die op een duurzame manier werken. Een voorbeeld is de producent uit Nepal die de porceleinen Zen collectie met de hand maakt en waarbij de vaklieden echt de oude ambacht gebruiken die van generatie op generatie is doorgegeven. De Mango snijplanken komen ook uit Nepal en worden gemaakt van dode bomen. De Luma lampen worden geproduceerd door Bro glassworks uit Zweden waarbij oude televisie- en computerschermen gebruikt worden om deze lamp te maken. Bijna alle producten van Edblad hebben op deze manier hun uniek en bijzonder verhaal.

banner image
Follow Living Labels